Fiona van den Brink (31)

Technoloog

Werkt bij: AkzoNobel
Functie: sustainability manager
Beroep: technoloog
Passende opleiding: Chemische Technologie (wo)

Handige eigenschappen om te bezitten

Milieu en maatschappelijk bewust, doorzettingsvermogen, goede prater, brede interesse.

Werk en bedrijf

Werkzaamheden
“Als sustainability manager houd ik me bezig met duurzaam ondernemen. Ik breng de impact op het milieu van onze verschillende productieprocessen in kaart. Van daaruit kun je deze processen gaan verbeteren en daar lopen verschillende projecten voor, waarbij ik inhoudelijk adviseer. Voor AkzoNobel is duurzaam ondernemen niet nieuw, maar een duurzame organisatie moet natuurlijk wel blijven ontwikkelen.
Mijn werk is heel afwisselend. Zo ben ik onder meer bezig met berekenen hoeveel CO2 wij als bedrijf uitstoten. Verder ben ik continu bezig met het delen van mijn kennis met mensen in de organisatie. Hoe meer mensen begrijpen wat duurzaam ondernemen is, hoe meer mensen hieraan kunnen bijdragen. Als ik binnen of buiten de organisatie goede initiatieven en ideeën tegenkom, dan probeer ik anderen te overtuigen dat wij dit ook kunnen toepassen. Ook ben ik betrokken bij een aantal initiatieven buiten AkzoNobel om kennis en ervaringen te delen op het gebied van duurzaam ondernemen.”

Het bedrijf
“AkzoNobel is een internationaal bedrijf dat actief is op de markt van chemische producten, industriele coatings en decoratieve verven. Wat ik heel kenmerkend aan het bedrijf vind, is dat je heel veel vrijheid hebt om je te ontwikkelen. Het is een vrij grote organisatie. Er werken zo’n 60.000 mensen wereldwijd. Bij het onderdeel waar ik voor werk, werken zo’n 1600 mensen en wij houden ons bezig met het produceren van industrial chemicals: we maken verschillende producten waaronder zout en chloor. Beiden worden gebruikt voor veel toepassingen die de meeste mensen kennen. Zo heb je de producten bijvoorbeeld nodig bij de productie van kleding, onderdelen van auto’s of medicijnen.”

Opleiding, loopbaan en toekomst
“Mijn opleiding is Chemische Technologie. Wat me echt aansprak aan een technische studie is het oplossen van puzzeltjes en problemen en de vele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Nu ben ik dus veel bezig met duurzaamheid en door mijn technische achtergrond, kennis en ervaring begrijp ik de inhoud heel goed; als ik in een chemische fabriek kom dan snap ik snel hoe het werkt.
Ik heb op dit moment een adviesfunctie en ik geef geen leiding. Dat betekent dat ik inhoudelijk alles uit de kast moet halen om mensen te overtuigen. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden vanuit deze functie, maar ik weet zelf nog niet precies welke kant ik op wil. Ik werk wel veel, zeker 45 tot 50 uur per week. Dat hoeft niet, maar dat komt gewoon door mijn eigen enthousiasme. Ik verdien ongeveer 60.000 euro per jaar.”

Leuke en minder leuke kanten
“Het leukste aan mijn werk is om onder tijdsdruk tot het juiste antwoord voor een probleem te komen. Ook het concrete resultaat vindt ik erg leuk. Bij het werk dat ik nu doe kun je niet, zoals bij het ontwikkelen van een product, heel duidelijk het resultaat zien. Maar je weet dat het belangrijk is voor bijvoorbeeld een beter milieu. Wat ik altijd graag doe is samenwerking creëren, bijvoorbeeld in de vorm van discussies en workshops.
Wat ik minder leuk vind aan mijn functie is het schrijven van rapporten. Daar ben ik namelijk een beetje te ongeduldig voor. Maar af en toe moet het, dat heb je in elke baan.”

Internationale collega’s, reizen en sfeer
“De samenwerking met collega’s loopt bij AkzoNobel vrij informeel. Je werkt hier in internationale teams, met medewerkers uit verschillende landen. Ook ben ik voor m’n werk regelmatig in het buitenland geweest. Bijvoorbeeld naar België, Duitsland, Zweden, Finland en Antarctica. Als ik naar het buitenland ga, is dat meestal voor een vergadering, training of om een fabriek te bezoeken.”

Belangrijke momenten
“Mij leukste ervaring was waarschijnlijk een training over duurzaamheid op Antarctica.  De training daar werd gegeven door Robert Swan. Hij is te voet naar zowel de Noord- als de Zuidpool gelopen. Toen hij daar aankwam, lag zelfs daar rotzooi op de grond, bijvoorbeeld van onderzoeksstations die geen budget hebben om hun afval af te voeren. Robert Swan vond dit zeer verontrustend en besloot om een jaarlijkse training te organiseren op Antartica voor zo’n 70 mensen van over de hele wereld, om ze te leren over duurzaam ondernemen. Toen ik daar was bestond de groep uit studenten, mensen die werken voor bedrijven en mensen die werken voor ngo’s. Iets waar ik trots op ben is dat ik bij Young Leaders for Nature zit. Dat is een groep van jonge mensen die anderen bewust probeert te maken van het belang van duurzaam ondernemen. Verder ben ik in 2009 gekozen tot Young Professional of the Year binnen AkzoNobel Nederland.”